For medlemmer
Innkjøpsportalen
Annonsering
Om nettstedet
Facebook
Kontakt oss

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Manuellterapeutenes Servicekontor
Telefon +(47) 22 60 17 00
Utskriftsvennlig versjon
Kronisk smertesyke har økt risiko for å dø tidlig
2. august 2017
rygg_nakke_smerte.jpgNy britisk forskning viser at personer med kronisk utbredte smerter har økt risiko for å dø tidligere enn personer uten kronisk smerter.
 

Skrevet av


I en studie som er publisert i Annals of the Rheumatic Diseases fant forskerne at deltakerne med kronisk utbredt smerte hadde mer enn dobbelt så stor risiko for å dø i oppfølgingstiden, som deltakerne uten smerte. Over 500.000 personer mellom 40 og 69 år, hentet fra UK Biobank, deltok i studien.

– Det er nå klar dokumentasjon på at personer med kronisk utbredte smerter har økt dødelighet, skriver Gary J. Macfarlane ved University og Aberdeen og de andre forskerne i artikkelen.

Risikoen for tidlig død skyldes trolig ikke smertene i seg selv, men kan forklares ut fra uønskede livsstilsfaktorer forbundet med å ha smerte, som dårlig kosthold, lite fysisk aktivitet, røyking og høy BMI.

«Dataene fra denne studien viser at endring av vaner hos personer med kronisk utbredt smerte til å være lik personer uten kronisk utbredt smerte, kan redusere dødeligheten med rundt 35 prosent», skriver forskerne.

Dette er den største studien som har undersøkt forholdet mellom kroniske smerter og dødelighet, ifølge forfatterne.

Les hele studien her.

Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt