For medlemmer
Innkjøpsportalen
Annonsering
Om nettstedet
Facebook
Kontakt oss

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Manuellterapeutenes Servicekontor
Telefon +(47) 22 60 17 00
Utskriftsvennlig versjon
Positiv effekt av trening på arbeidsplassen
6. juli 2017
yay-7036902-digital.jpgDansk studie viser at ansatte som trener sammen på arbeidsplassen, opplever mindre muskel- og skjelettsmerter enn de som trener alene hjemme.
 

Skrevet av


Tidligere forskningsresultater fra Det Nationale Forskningscenter for arbejdsmiljø har vist at sykehusansatte fikk mer ut av fysisk trening da de trente på jobb med kollegaer enn hjemme på egen hånd.

Formålet med den nye undersøkelsen var derfor å undersøke om trening i arbeidstiden var mer effektivt i forhold til å redusere muskel- og skjelettsmerter blant helsepersonale, enn hvis de trente like mye hjemme, og om for eksempel alder, smerter, fedme, antall pasientforflytninger og fysisk aktivitet i fritiden ville hemme utbyttet av treningen.

Forskerne fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø rekrutterte 200 frivillige, kvinnelige medarbeidere fra tre sykehus til undersøkelsen. Deltagerne ble tilfeldig inndelt i to grupper, som gjennomgikk et 10-ukers treningsprogram, hvor den ene gruppen trente på arbeidsplassen og den anden gruppen trente hjemme.

Resultatene viste at de ansatte opplevde større nedgang i smerter, når de trente sammen med kolleger på arbeidsplassen enn når de trente alene hjemme. Videre viste resultatene at deltagerne oppnådde reduksjon i smertene uansett om de hadde mange pasientforflytninger, kroniske smerter, høy alder eller utførte fysisk trening i fritiden.

Les hele studien her:
M. D. Jakobsen, E. Sundstrup, M. Brandt & L. L. Andersen. Factors affecting pain relief in response to physical exercise interventions among healthcare workers. Scand J Med Sci Sports 2016; 1–10. DOI: 10.1111/sms.12802
Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt