For medlemmer
Innkjøpsportalen
Annonsering
Om nettstedet
Facebook
Kontakt oss

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Manuellterapeutenes Servicekontor
Telefon +(47) 22 60 17 00
Utskriftsvennlig versjon
Fritt rehabiliteringsvalg
30. juni 2017
Alle pasienter som har rett til rehabilitering, kan nå fritt velge mellom offentlige og private rehabiliteringsinstitusjoner som har avtale med regionale helseforetak.
 

Skrevet av


Det betyr at pasienter som trenger rehabilitering, på nettsiden Velg behandlingssted kan velge mellom offentlige institusjoner og private institusjoner med avtale.

– Vi fortsetter å styrke pasientenes rettigheter og valgfrihet. Retten til å velge hvilken institusjon du ønsker å få rehabilitering på, bidrar til bedre utnyttelse av ressursene og kortere ventetid, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

Dette er allerede praksis flere steder i landet.  Den nye endringen innebærer at alle pasienter nå får denne rettigheten, uansett hvor de bor.

Retten til fritt behandlingsvalg utvides i første omgang til private rehabiliteringsinstitusjoner som har avtale med regionale helseforetak.

– Helsetjenesten gir folk mulighet til å mestre livet og være i aktivitet etter endt behandling. Det at pasienter nå fritt kan velge rehabilitering, gir flere mulighet til å komme raskere tilbake i samfunnsliv og arbeidsliv, sier Bent Høie.

Lenker

Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt