For medlemmer
Innkjøpsportalen
Annonsering
Om nettstedet
Facebook
Kontakt oss

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Manuellterapeutenes Servicekontor
Telefon +(47) 22 60 17 00
Utskriftsvennlig versjon
Medikamenter holdt ikke hva de lovte
26. juni 2017
leddgikt smerter 2.jpg«Sykdomsmodifiserende legemidler mot revmatisme» modifiserte ikke sykdommen. Fire av fem medikamenter som tidligere var vanlig i bruk, hadde alvorlige bivirkninger.
 

Skrevet av


Leddgikt er en kronisk sykdom, men kan bli enklere å leve med om sykdomsprosessen dempes. På 1980-tallet kom legemidler som ble markedsført som «sykdomsmodifiserende». De skulle hindre utviklingen av bein- og bruskskade.

Medisinene som bar dette navnet først, var sterke saker med til dels stygge bivirkninger. Noen er cellegift som også blir brukt mot kreft, andre går løs på immunsystemet. Nyreskader, forgiftning av leveren og blødninger er bare noen av skadene som kan oppstå.

Fire av fem DMARD som Cochrane undersøkte hadde alvorlige bivirkninger, ifølge forskningsoppsummeringene.

– Dette er kjempegiftige ting som har blitt gitt som medisin – og som man har fått seg til å tro at har effekt, blant annet ved å bruke begrepet sykdomsmodifiserende, sier sosialantropolog Jonas Kure Buer. I sitt doktorgradsarbeid har han undersøkt hvorfor pasientene likevel fikk disse medisinene.

Les hele saken på forskning.no

Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt